Om oss

  Jag heter Lena Brav och bor tillsammans med min man Tommy i Åled, ett litet samhälle utanför Halmstad. Vi har två vuxna barn, Varg och Lina. Varg bor hundra mil upp i Sverige, i Bjästa utanför Ö-vik. Lina med familj bor i Halmstad.

   För tillfället har vi bara en rottweiler, en tik, vid namn Gaya. Egentligen är det ”min” hund men hon har valt husse till sin favorit. När Gaya kom hem till oss 2010 hade vi en hund till, rottweilertiken Funny. Detta var mattes pärla med stort P. Eftersom Funny har delat en lång och komplicerad resa med mig så var det kanske lite svårt för Gaya att ”komma in” och bli del i vår relation. Detta är en reflektion vi har gjort så här i efterhand Tommy och jag. Funny fick somna in den 11 oktober, 10 år gammal. Det går inte en dag utan att jag tänker på och längtar efter henne. Vill du läsa mer om Funny, klicka på länken till den gamla hemsidan.

  Kan berätta att relationen med Gaya har blivit mycket bättre vilket är riktigt roligt. Inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju.

   Vi har haft ytterligare en rottweiler, en hane vid namn Arrak, som var husses hund för hela slanten. Tyvärr fick Arrak lämna oss alldeles för tidigt. Han fick somna in den 22 juni 2009 vid fyra och ett halvt års ålder. Han lämnade ett stort tomrum efter sig. I våra hjärtan lever han vidare och även han är med oss varje dag.

  Både Tommy och jag har varit väldigt aktiva inom SBK. Jag utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör och höll kurser. År 2007 kom jag i kontakt med rallylydnad och denna hundsport tog mig med storm. Jag utbildade mig till rallylydnadsinstruktör och strax därefter till domare inom rallylydnaden. Utbildning av nya rallylydnadsinstruktörer var också en uppgift som jag tyckte var väldigt roligt och inte minst stimulerande.

   För några år sedan avslutade vi vårt engagemang i SBK och nu är jag aktiv på annat håll.

   Att läsa böcker, gärna faktaböcker om hundträning, hundars mentalitet, m.m. som tillför nya kunskaper, ger mig nya infallsvinklar och tankar att fundera över är något som ger mig väldigt mycket. Att utvecklas som människa och hundförare är en viktig bit för mig.

  Något helt annat som är och tar en stor del av min tid är silversmide. Jag har hållit på med det i ett par års tid nu. Det är härligt att få utlopp för den kreativa ådra som finns där någonstans. Tommy har fixat till en liten silversmedja till mig nere i källaren. Där trivs jag som fisken i vattnet. Gaya ligger gärna där nere när jag håller på och jobbar. Klicka på länken Silversmide om du är intresserad.