SVEDALA ALOHA HAWAII – "GAYA"
* Stamtavla   * MH

Gaya - 8 veckor

   Gaya är född den 2 maj 2010. Uppfödare är Anita Whitmarsh och Eva Eriksson. Eva är delägare i Ginni, Gayas mamma.   Varför namnet Gaya? Jo, det betyder glad på esperanto och vi tyckte att det passade, samt att det inte är så många hundar som heter det. Vad jag vet ska kanske tilläggas.
   I början på maj damp det ner ett mail till oss från Anita. Hon berättade att Ginni nedkommit med åtta små valpar. Tre tikar och fem hanar. Anita visste om våra, eller rättare sagt Tommys funderingar på att skaffa en ny rottweiler. Nu passade det dåligt in i Tommys planering för sommaren, så det blev inget. Men jag köpte lilla Gaya i stället. Tommy tycker mycket om henne till skillnad från Funny.
   Vi var och hälsade på två gånger innan det var dags att hämta hem Gaya. Ganska lång sträcka att köra, 40 mil enkel resa, men det var det värt.


 


Anita Whitmarsh

Eva, Christer och Ebba Eriksson.

   Första gången vi åkte dit så var det bara för att titta på alla valparna. De var då 4 veckor. Det bara örlade i valplådan. De var ljuvliga! Vilka valpar är inte det? Eva och Christer plockade ut valparna så att de fick springa omkring i vardagsrummet. Ebba, deras lilla dotter var med hela tiden. Blev valparna för närgångna eller jobbiga puttade hon bara bort dem.
   Andra tillfället då vi åkte upp var valparna 6 veckor och det var dags att välja. Efter mycket funderingar så blev det lilla tiken med det ljusrosa halsbandet som jag valde.   Gaya vägde 7,4 kg när vi hämtade hem henne den 27 juni. I dag, 13 juli väger hon 10 kg. Hon är väldigt smäcker i kroppen. Kanske något tunn. Jag har ökat på maten lite.
   Hur ska jag då beskriva denna lilla tik? Gaya är en självständig, nyfiken, orädd, kaxig, livlig liten råtta med stort tuggbehov. Hon är ett litet hår av hin som man inte sätter sig på i första taget. Det låter som att Gaya är alldeles omöjlig men det är hon definitivt inte. Gaya är en underbar liten rottistjej. Hon är inte sen att lägga sig på rygg för att bli kliad på magen. På nätterna kryper hon intill mig och ligger nära ända tills hon blir för varm.
   Ska tilläggas att jag sover på golvet på en madrass. Mysfaktor 10+! Träna tycker hon är jätteroligt. Tränar jag med Funny springer Gaya jämte och vill vara med.
   Vi har börjat träna sitt, ligg, gå fint vid sidan med och utan koppel. Att gå i koppel kunde Gaya när hon kom hem till oss. Eva och Crister hade gjort ett otroligt arbete med valparna. De har fått en fin och bra grund att stå på. Så det var ”bara” att spinna vidare på det spåret.
   Vi har också börjat spåra lite på lek. Jag köpte en liten spårsele till henne och den har hon på sig varje gång vi ”går” ett spår. Näringsspår är det vi leker kring. Det går bättre och bättre för var gång.
   Mina mål med Gaya är att arbeta med bruks och rallylydnad. Jag ska även ställa ut Gaya när hon är sex månader. Egentligen har jag inget intresse av utställning men en gång kan vara kul för att se var hon står någonstans.


Funny och Gaya (8 veckor)

Gaya 2 månader.

Gaya 3 månader

Gaya 4 månader.

Gaya 5 månader

Gaya 6 månader

Gaya 7 månader

Gaya 8 månader

Gaya 9 månader

Gaya 10 månader

   Den 18 februari åkte vi, Gaya och jag, till Helsingborgs djursjukhus för att få Gaya kastrerad. Detta görs i rent preventivt syfte för att förhindra juvertumörer och livmoderinflammation. Invägningen visade drygt 41 kilo. Det är en bastant ”liten” dam utan att vara det minsta fet. Mankhöjden mäter 62 ståtliga centimeter.
   Gaya skötte sig exemplariskt sa sköterskan när jag hämtade henne på kvällen. Mycket lätthanterlig, tillgänglig, positiv och glad. Alltså, citat, ett föredöme för rasen. Detta var de inte så väldigt vana vid i Helsingborg. Då är det extra kul att vara rottweilerägare.


Gaya 1 år

   Nu har Gaya blivit ett år och det är svårt att fatta eftersom tiden har gått så ofantligt fort. Från att ha varit den lilla valpen som kunde slänga sig var som helst och sova och gå fint i koppel så har hon nu utvecklats till en stor slyngel som har väldigt svårt för att gå i koppel. Gaya är som en ping pong boll som far omkring ständigt på nya upptåg.
   Att bada är en favoritsysselsättning nu på sommaren. Hon slänger sig i vattnet simmar några varv sedan tittar hon uppoffrande på oss med ögon som säger – Släng i något nu då så jag får simma långt ut.
   Vi tränar till husbehov för tillfället. Det blir mest fokus på rallylydnaden eftersom det är det är sådana grupper jag leder. Gaya är en duktig tjej och har kommit långt upp i klasserna när det gäller momenten.
   Tanken var att Gaya skulle arbeta med spårning, men mina knän håller tyvärr inte för detta så det får vara. Lite då och då blir det nog ändå kan jag tänka mig men inget som jag kommer att gå in för till 110 procent.

   Till hösten ska vi gå en kurs i sök. Vi har kommit med på kursen och ser fram emot att komma i gång.