Söndagen 11 maj 2014

   Efter lunch åkte vi till Dammvallen, ett naturområde som ligger i Stjärnarpsskogen. Det är ett fint naturområde med växlande grönska. Det skall vara ett gammalt grustag sägs det. Där finns en del olika leder att gå. Leden som vi gick i dag bjuder in till diverse övningar, allt från följsamhetsövningar till inkallnings-, budförings-, balansövningar samt lekar. Har man tur så möter man någon med sin hund, men då får man ha tur. Vi hade en skön och rolig runda.


– Hmmmm, vem har traskat här tro? Bara en häst, inget att bry sig om.

– Här har jag full koll på husse så att han inte avviker.

– Vätskepaus är nödvändigt!

– Tjoho… nu tränar vi inkallning, det är kul!

Smultron i full blom

– Matte, husse och jag leker gömme. Här har jag precis hittat matte.

 
Söndagen 4 maj 2014

   I dag har det varit en hel del träning av diverse moment, inkallning med läggande, hopp med apportering, följsamhet, sitt kvar, framåtsändande till kon med ställande m.m. Jag byggde också upp en rallymix bana och det gillade Gaya. Jag fokuserade på moment som är bra för relationen samt belöning i olika former. Det finns ju så många fler sätt än att ge godis. Till sist blev det till att leta efter gömda ostbågar i muren.


Rallymixträning

- Vi kör en gång till matte!

– Leta efter ostbågar i muren är kul. Det är inte så ofta det händer så det är extra kul när det väl gör det. Tycker att matte är lite snål, det är bara pyttesmå bitar utom den sista som är en hel ostbåge. Man får väl vara glad för det lilla.

 
Lördagen 3 maj 2014

Finjasjön runt

   I dag var det alldeles utmärkt väder för en vandring Finjasjön runt. En sträcka på 1,8 mil i vacker terräng. Mestadels bokskog, sumpmark med utlagda spänner, stig utmed sjökanten och en kort, tråkig ”sista-biten-sträcka” på en cykelstig utmed landsvägen. Gaya fick gå kopplad så gott som hela rundan eftersom det var koppeltvång. Det fanns ett par ställen där hon kunde sträcka ut ordentligt, men det var inte några längre sträckor. Gaya skall ha beröm för att hon gick så bra som hon gick. Hon är ju annars ingen höjdare att ha i koppel precis.


Ready, steady go!


Kabeleka

Här stannade vi för en kort ”fruktstund” och vätskepaus.

Finjasjön

Lunchpaus och vätskepaus med tassdopp

Det blir tyvärr inte så många kort tagna när man går, det gäller ju att hålla ungefär samma tempo hela tiden. Rundan tog ca tre timmar och fyrtiofem minuter utan rasterna inräknade. Gaya var riktigt trött när vi kom till bilen och somnade gott. Hon sov nästan hela vägen hem, en sträcka på 12 mil.
 
Fredagen 2 maj 2014

GRATTIS PÅ 4-ÅRSDAGEN
MITT LILLA BUSFRÖ!

   Tänk att Gaya fyller fyra år, det kan man inte tro! Mognaden går sakta men säkert framåt, med betoning på sakta. Livet leker och det finns bara en on och en off knapp att välja på. När on knappen är på då ger Gaya allt, då menar jag allt från full focus/koncentration på träning/uppdrag till full focus/koncentration på hyss och bus. Gaya är en härlig hund!! Livet är inte tråkigt när man har henne, tvärtom.

– Denna skall bli kul att ”ta sig an”!

– Döden, döden!

– Så-där-ja då var det gjort! Nu skall jag slita dig i stycken!

   Det tog inte många minuter innan målet var uppnått, nu finns bara svansen kvar.


Paradisträdet är som vackrast nu

Äppelträdet blommar för fullt

Syren

Full speta!

Efter lunch gick vi långrundan i skogen. Det var en skön runda i lagom varmt väder. Självklart blev det en paus med simturer för Gaya.


Finaste Gaya!

Liljekonvalj

Som vanligt går inget förbi Gayas nos eller öron. Något är det som rör sig därinne i buskaget. Tommy hörde också hur det knakade till.

Hem
Gästbok
Januari 2014
Februari 2014
Mars 2014
April 2014
Maj 2014
Juni 2014
Juli 2014
Augusti 2014
September 2014
November 2014
December 2014
Januari 2015
Februari 2015
Mars 2015