Söndagen 29 juni 2014

   I dag har vi varit inne hos Cina och Micke och träffat deras nya hund för första gången. En bedårande 12 veckor gammal schapendoevalp vid namn Gizmo. Gaya var också med för att bekanta sig med den nya flockmedlemmen. Gaya tycker väldigt mycket om Cina och Micke och trivs tillsammans med dem. Att Gaya gillade Gizmo märktes ganska snabbt.

Gizmo

   Vi träffades ute på neutral plats först. Vi gick en liten bit med hundarna innan de fick hälsa på varandra. Allt gick mycket lugnt tillväga. Micke hade hand om Gaya och Cina hade Gizzmo. Tommy och jag höll oss lite passiva, detta eftersom Gaya skall bo hos Micke och Cina ett par veckor. Gaya fick lika mycket uppmärksamhet av Cina och Micke som hon brukar få. Gizzmo fanns liksom ”bara med” om ni förstår vad jag menar.
   Gaya nosade av Gizzmo ordentligt och Gizzmo fick kolla av Gaya utan några problem. När denna procedur var avklarad svalnade intresset för båda två. De fanns där jämte varandra hela tiden utan att bry sig om varandra. Det var så härligt att se dessa två samspela  med varandra.
   Vi gick hem till Cina och Micke för att ta en fika. Det var inga som helst problem med det heller. Vi tänkte oss att Gaya skulle busa upp Gizzmo men det gjorde hon inte alls. De fanns där jämte varandra hela tiden. Rätt vad det var, efter en stund, när vi satt och fikade damp Gizzmo ner under bordet och somnade som en stock. Det var en underbar, trygg, lugn och kelig Gizzmo som flyttat hem till Cina och Micke. Tack för en trevlig eftermiddag Cina och Micke!

Micke och Gaya väntar in reste av sällskapet.

Tommy hälsar på Gizmo för första gången.

Gaya – Vad är du för en liten krabat som är med min Cina och min Micke?

Gaya – Nu har jag luktat ganska mycket på dig och du verkar helt ok!

Gizmo tar sig en paus sittande i mattes knä.

Gizmo – Du verkar ju också ok, jag får ju pussa på dig utan att du säger något.

Gaya – Så klart att du får, vi är ju kompisar nu!

Gaya – Du och jag Micke! Ja, ja Gizmo med så klart.

 
Fredagen 27 juni 2014

   Framåt kvällningen packade vi grill, matkorg och badgrejer i bilen och åkte till Ön. Tro nu inte att det var badgrejer till Tommy och mig inte utan till Gaya.
   Gaya är alltid på G när det handlar om bad. Hon skuttar i så fort hon får lov till det. Hon ställer sig med baktassarna i botten och framtassarna på bryggan och väntar till husse har lust att kasta dummyn.

   Efter ett tag kom det en kille med sin schäfer. Han stannade en bit bort eftersom hans hund, som han sa, inte var så glad för andra hundar. Han ville vänta tills Gaya hade lämnat av den hämtade dummyn och tills den var kastad på nytt. Gaya hade koll på hans hund men simmade ut efter dummyn. När Gaya simmat en bit vänder hon upp och simmar mot oss igen med ögonen på schäfern. De, killen och schäfern, stod kvar på samma ställe som tidigare. Gaya simmade inte hela vägen men en liten bit från strandkanten började hon skälla. Det var ungefär som att hon skulle markera att: Nu är jag här så kom inte hit! Omedelbart efter att Tommy sagt till Gaya att vända ut efter dummyn gjorde hon det. Inte utan att man känner en viss stolthet för detta. Hon är ju, ibland, inte heller så glad för andra hundar.
   All heder åt sådana hundägare som tar ansvar för sin hund och kan erkänna att hunden inte är glad i andra hundar.

   Trevlig helg till er som kikar in här!

 
Söndagen 15 juni 2014

Bad, hundträffar & kantareller

   Länge sedan sist, här kommer en uppdatering av vad som hänt sedan sist. En del av det i alla fall. Jag har varit dålig på att ta med kameran den senaste tiden, tyvärr.

   Vatten är något som Gaya verkligen gillar. Alla vattenpölar som hon ser skall hon springa igenom, lite större ansamlingar av vatten skall hon bada i och får hon chansen att simma så gör hon det för glatta livet. Bra motion och kul samtidigt.

   Aktiveringsrunda 12/5 med hundgänget nere i Dammvallen. Inte de bästa bilder de är tagna med mobilen. Men kul hade vi.

Problemlösning…

... på …

…hög och låg nivå beroende på hur man ser det.

   En annan av våra härliga sammankomster nere hos Märit 12/6. Efter en lagom lång runda med problemlösning av olika slag för såväl tvåbenta som fyrbenta, grillade vi tillsammans på Märits altan.

Märit och Trissi

Tommy, Jeanette och Ixi

Cecilia och Ville

Anneli och Lippe

Natali och Olli

Åke och Hugo

   Avslutar med en bild på årets första kantareller.

Hem
Gästbok
Januari 2014
Februari 2014
Mars 2014
April 2014
Maj 2014
Juni 2014
Juli 2014
Augusti 2014
September 2014
November 2014
December 2014
Januari 2015
Februari 2015
Mars 2015