Tisdagen 29 juli 2014

   Varmt, varmt och väldigt påfrestande för både fyrbenta och tvåbenta. Gaya påverkas av värmen och söker upp den svalaste platsen vilket ofta är klinkergolvet i hallen. I dag fick Gaya en isklump med foderkulor, gurka och tomat i. Det uppskattades och inte minst svalkande.

   På kvällen satt Varg, Tommy och jag och spelade kort. Rätt som det var fick Gaya syn på en liten skalbagge som kröp på altangolvet.

Gaya – Vad är du för en liten sak?

Gaya – Usch, du kryper ju! Den kanske är kul att leka med…nehej, det fick jag inte göra för matte, husse och Varg. Tråkmånsar!

   Efter ett litet tag så gav Gaya upp försöket med att få leka med skalbaggen. Det blev mer intressant med vårt kortspel.

Gaya – Har du några bra kort Varg? Jag kan hjälpa dig att välja vilket du ska lägga.
Varg – Ska vi lägga detta kortet? Okej då gör vi det.

   Lite senare kom det en luftballong på väldigt låg höjd. Den  var stor och svart, lät väldigt mycket när gasaggregatet tändes, dessutom lyste ”elden” skrämmande. Gaya gillade inte vad hon hörde och såg, milt sagt.

Gaya – Vad är det för något där uppe?

Gaya – Jaha…. en luftballong…..

Gaya – Hmmm, vad skall jag tycka om den?

Gaya – Nu har jag bestämt mig. Jag tycker den är läskig…..

… i själva verket riktigt otäck och skrämmande!

Gaya – Jag skall ta och försöka skrämma bort den. Om jag skäller riktigt ordentligt så går det kanske.

Gaya – Det gick inte så bra. Nu tar jag skydd bakom växthuset!

   Dagen efter när vi satt på altanen och åt frukost låg Gaya jämte oss. Hon tittade upp mot skyn efter luftballongen. Gaya kunde inte riktigt släppa detta otäcka. Det försvann efter ett par timmar, sedan var Gaya som vanligt igen. Skönt!
 
Måndagen 28 juli 2014

   I dag åkte vi Torvsjön tillsammans med Cina, Micke och Gizzmo. Gaya blev glad över att träffa dem igen. Ja, vi också så klart.

Gizzmo och Gaya njuter av svalkan i den över 30-gradiga värmen.

Gaya sätter fart ut mot dummin.

Gizzmo har precis lärt sig simma.

Gizzmo får fnatt när han badar. Han far som ett jehu.

Gaya är väldigt tolerant och snäll mot Gizzmo. Den stora dummin får han inte men den lilla är helt ok.

Dränkt katt? Nej, bara Gizzmo.

Gizzmo kan göra det mesta med Gaya. Bita i öronen, i tassarna, i svansen,  i mungiporna m.m.

Vår älskade son Varg är på besök hos oss. Bor man 100 mil upp i Sverige blir det inte så många gånger per år vi ses.  Gaya är överlycklig när han kommer hem.

Sötnosen min!

Gaya – Min kompis Micke.

Gizzmo - Vänta på mig Gaya!
 
Torsdagen 24 juli

   Tommy och jag har varit på en fantastisk safari i Östafrika i två veckor och när vi kom hem blev vi mottagna av Cina, Micke, Gizzmo och Gaya. De hade smörgåstårta och dricka med sig. Hur snällt och omtänksamt som helst. Vilka vänner vi har!!!!!
   Under tiden vi har varit iväg har de haft hand om Gaya. Bättre hade hon inte kunnat ha det. Dessutom har Gaya fått miljöträning till tusen. Visserligen har Gaya skällt ut nästan hela Mickedala, området där de bor, i alla fall de som gått förbi och kommit in till Cina och Micke. Alla utom en person har hon gillat och släppt ”inpå livet”. Ignorerar man Gaya och inte stirrar på henne så är det helt ok. Ganska naturligt kan jag tycka.
   Efter maten var det dags att svalka sig i ”bläckfiskduschen”.

Gizzmo och Cina tar sig en svalkande dusch.

Gaya var inte lika förtjust. Cina lockade in henne med hjälp av ett märgben.
 
Tisdagen 8 juli 2014

   Ett par dagar har det varit enorma åskoväder här, framförallt på eftermiddagarna. I dag skulle det vara hyffsat så vi bestämde med Cina och Micke att träffas uppe på Ön. Gaya och Gizmo skulle få bada och efter det skulle vi grilla. Framåt två började det regna och åska. Det klarnade upp igen och allt såg frid och fröjd ut.
   Vi packade allt vi skulle ha med oss och styrde kosan mot Ön. Gaya slängde sig i vattnet så fort hon fick lov till det. Tommy tände grillen och då hör vi hur det mullrar på avstånd.

–Får jag komma ut snart?

   Cina och Micke kom fram precis innan det började regna som spön i backen. Åskan kom närmre och vi undrade hur det skulle gå med grillandet. Gaya fortsatte glatt att simma efter sin dummy trots regnet. Gizmo var väldigt intresserad av vad Gaya hade för sig.

Kolla in Gizmos ställning! Framför hans framtassar är det ett, för Gizmo, högt stup ner till vattnet. Hu, så läskigt!

   Gizmo bjöd in Gaya till lek men Gaya brydde sig inte om honom alls. Gaya hade hälsat och tyckte det räckte. Men så lätt gav sig inte Gizmo. Han försökte få till det men det gick inte så bra.

Gizmo – Det kvittar vad jag gör, du vill ju inte leka alls. Du reagerar inte en gång när jag räcker ut tungan åt dig. Tråkmåns!

Gizmo - Jag får väl stå här och se vad du gör så jag kan göra likadant.

   Gizmo ville väldigt gärna ner i vattnet och till sist hoppade han i vattnet. Gayas lilla dummy var kul. Gayas stora dummy fick Gizmo inte röra men den lilla var ok.

Gaya – Den ger du f*n i, den är min favorit!

   Gaya vände sig om och gick iväg, Gizmo var inte sen att gå efter.

Gizmo – Jag måste bara kolla hur du luktar i bak Gaya.

Gizmo – Puss på dig Gaya!

Badandet slutade med att Gizmo var ute på en alldeles egen liten simtur.
 
Tisdagen 1 juli 2014

   Framåt förmiddagen fick vi besök av Cina och Gizmo. Han är en kavat liten kille som steppade in genom dörren till ett för honom helt nytt ställe. Nu valde vi att hålla Gaya på avstånd eftersom hon var alldeles till sig. När vi gick ut i trädgården fick Gaya fritt spelrum. Det var verkligen Jippie Kayei! Ja, det tyckte vi alla, fyrbenta som tvåbenta. Bilderna får tala.

Gizmo – Jag gör precis som du Gaya!

Stenarna var kul att springa på tyckte Gizmo.

– Jippie vad kul det här är!

Gizmo – vad är du för en? Sådana här har jag aldrig stött på tidigare!

Kolla in svansen!

Gizmo – Kommer du närmre så sticker jag in under altanen, bara så du vet! Tji fick du, du är för stor för att komma under!

Senare på eftermiddagen tog vi oss en runda i skogen och plockade kantareller. Gaya sprang lös och hade mycket att stå i när hon skulle ha koll på flocken. Vi, Tommy och jag, gick ju inte på samma ställe utan ganska långt ifrån varandra. Det var bokstavligen över stock och sten som Gaya sprang. Roligt hade hon.

Gårdagens skörd. Dagens skörd var ungefär lika mycket som i det vita durkslaget.
 
 
 
 
 
 
Hem
Gästbok
Januari 2014
Februari 2014
Mars 2014
April 2014
Maj 2014
Juni 2014
Juli 2014
Augusti 2014
September 2014
November 2014
December 2014
Januari 2015
Februari 2015
Mars 2015